Luchtdichtingstest

Omdat een woning die luchtdicht is gebouwd, ook minder warmte zal verliezen, werd in de EPB-studie hiermee rekening gehouden.

Het werkelijk meten van de luchtdichtheid zorgt meestal voor een gemeten waarde die een stuk lager ligt dan de default-waarde die door de overheid standaard is voorzien in de software. Ingeven van de gemeten waarde heeft een rechtstreekse invloed op het E-peil, welk vaak tot 10 E-punten kan zakken en dus leidt tot een nog beter EPB-certificaat.

De subsidie op het behaalde E-peil is sinds bouwaanvraagjaar 2017 vastgelegd via een korting op het KI die afhangt van het maximaal toegelaten E-peil. De eis is de jaren nadien telkens iets verstrengd. Vaker en vaker maakt dan deze luchtdichtheidstest het verschil. Geen verplichting, maar bij de huidige nieuwbouw niet meer weg te denken.

De meting zelf wordt uitgevoerd zodra de woning grotendeels is afgewerkt: wanneer dampscherm aan de binnenzijde van een hellend dak volledig luchtdicht is; plinten gelijkvloers geplaatst en afgekit; alle dagkanten bij buitenschrijnwerk aan binnenzijde afgewerkt; en mogelijke leidingen door muur of dak zijn afgedicht. Ventilatiesysteem en dampkap (met afvoer naar buiten) dienen ook reeds te zijn geïnstalleerd.

Maak een afspraak

Infinit-E

Plaatsbeschrijving, Sloopopvolginsplan en Asbestinventaris, EPB, EPC, Veiligheidscoördinatie, Luchtdichtheidstest, Rioleringskeuring, Ventilatieverslaggeving.

Locatie: Bekijk de kaart
Lode: +32 472 32 20 99
E-mail: [email protected]
BTW:BE 0847.797.222

Maak een afspraak

Neem contact op voor meer informatie of om een afspraak te maken.

[email protected]
Tel: +32 492 83 22 60
Drakerstraat 30 - 3511, Kuringen

Contacteer ons

Infinit-E is een studiebureau dat in 2011 werd opgericht en sindsdien een uitgebreid aanbod aan diensten heeft ontwikkeld. Het bureau wordt beheerd door ing. Lode Willems en Stéphanie Peerenbooms