Asbestinventaris

Voor bestaande publieke gebouwen en voor werkgevers die personeel te werk stelt in gebouwen, verplicht de wetgeving dat een asbestinventaris inclusief beheersplan beschikbaar moet zijn en ook openbaar kan geraadpleegd worden. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer er bepaalde werken worden gepland aan deze gebouwen.

Bij geplande renovatie– en sloopwerken is een aannemer verplicht in Vlaanderen om voorafgaand een destructieve asbestinventaris te laten opmaken van het gebouw.

Vanaf 2032 zal iedere gebouweigenaar, conform de Vlaamse milieuwetgeving, een asbestattest in zijn bezit moeten hebben. Dit kadert het asbestafbouwbeleid van de Vlaamse overheid in. De regelgeving hiervoor wordt momenteel uitgewerkt in samenwerking met OVAM en enkel gecertificeerde asbestdeskundigen, opgeleid volgens een vastgelegd programma, kunnen vanaf dan nog een attest afleveren en registreren in een centrale databank. De eigenaar zelf kan steeds het attest dan raadplegen via de Woningpas.

Uiteraard kan ook nu al een asbestinventaris opgevraagd worden door particulieren, indien ze willen weten of er asbest in hun woning zit of wanneer ze van plan zijn zelf verbouwingswerken uit te voeren. Er is immers wel reeds de verplichting om asbesthoudende materialen te verwijderen bij verbouwing of sloop, en deze niet te laten zitten of in te kapselen. Infinit-E kan hier dus steeds ingeschakeld worden, om u een duidelijk rapport te bezorgen met daarin de aangetroffen toepassingen en ook de beste manier van verwijdering. Dit gebeurt na het uitvoeren van een plaatsbezoek en indien nodig (bij twijfelachtige toepassingen) wordt er een staalname en analyse uitgevoerd in een erkend labo.

Maak een afspraak

Infinit-E

Plaatsbeschrijving, Sloopopvolginsplan en Asbestinventaris, EPB, EPC, Veiligheidscoördinatie, Luchtdichtheidstest, Rioleringskeuring, Ventilatieverslaggeving.

Locatie: Bekijk de kaart
Lode: +32 472 32 20 99
E-mail: [email protected]
BTW:BE 0847.797.222

Maak een afspraak

Neem contact op voor meer informatie of om een afspraak te maken.

[email protected]
Tel: +32 492 83 22 60
Drakerstraat 30 - 3511, Kuringen

Contacteer ons

Infinit-E is een studiebureau dat in 2011 werd opgericht en sindsdien een uitgebreid aanbod aan diensten heeft ontwikkeld. Het bureau wordt beheerd door ing. Lode Willems en Stéphanie Peerenbooms